Kalastus 2000 luvulla

Pilkkimiseen liittyvä keskustelu.

Valvojat: Harri, Jarski, Olli

hemuli
Viestit: 4
Liittynyt: Pe Loka 01, 2021 11:39 am

Kalastus 2000 luvulla

Viesti Kirjoittaja hemuli »

Morjes pilkkikisojen järjestäjät ja pilkkijät, tuntuu että eletään vielä 80-lukua pilkkikisoissa, kun mitään kehitystä ei saa käyttää nykyään kilpailuissa. Nykyään on akku kairat ja kaikuluotaimet pilkkikäytössä niin miksi niitä ei saa kilpailuissa käyttää?
heikki
Viestit: 457
Liittynyt: Su Marras 12, 2006 12:59 pm

Re: Kalastus 2000 luvulla

Viesti Kirjoittaja heikki »

Akkukairat on lähinnä iästä johtuvien haittojen eliminointiin, joskin niiden käyttö olisi voinut pysyä lääkärintodistuksella todennettaviin tapauksiin. Nuoren, terveen miehen pitää kyllä pystyä nykyvälineillä tekemään reiät ilman konetta. Mitä taas tulee näihin kaikuihin ja gps -laitteisiin, ne muuttavat perinteisen pilkinnnän tavalla, jota me vanhemmat emme hyväksy. Meitä vanhempia nyt sattuu vaan olemaan valtaosa pilkkijöistä ja demokratiaan kuuluu tehdä enemmistöpäätöksiä. Mutta nyt näyttää SM kisoissa olevan tämä uusavuttomien sarja, joten eikun sinne vaan. :wink:
Avatar
Jarski
Viestit: 1899
Liittynyt: Pe Loka 21, 2005 5:26 pm
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

Re: Kalastus 2000 luvulla

Viesti Kirjoittaja Jarski »

Niin näkeehän sen vaikka osallistuja määristä että demokraattisesti on laji kehittynyt. Kun vertaa esim osalistuja määriä 2000-luvun alusta viimeisiin kahteen SM-pilkkiin.
Jos säännöille ei mitään tehdä niin SM-pilkki näivettyy pikku hiljaa entisaikain kyläkisojen tapaiseksi hupailuksi.
Huvittaa lähinnä lukea noita kommentteja uus avuttomista ym. Jos joku jaksaa akkukairaa rontata pitkin kilpailu aluetta niin antakaa nyt hyvät ihmiset se tehdä, sama kaikuluotaimen kanssa. Jos sillä saa lajiin lisää puhtia niin kannattaisi ottaa se riski ja sallia ne.
Kilpailullisesti mietittynä se luotain olisi lopulta hyvä lisä, se varmasti toisi kilpailuun elementin etsiä niitä oikeasti isoja kaloja joiden parviin harvemmin on keskitytty SM-pilkissä.
Toki viimeisten vuosien kehityksestä en ole perillä kun niitä kinkereitä en nyt kiertänyt ole.
citius altius fortius
Vastaa Viestiin