Seurajoukkueiden MM2023, Kluczborg, Puola

Onkimiseen liittyvä keskustelu.

Valvojat: Harri, Jarski, Olli

Avatar
Val
Viestit: 2110
Liittynyt: Su Huhti 09, 2006 4:08 pm
Paikkakunta: Tampere

Seurajoukkueiden MM2023, Kluczborg, Puola

Viesti Kirjoittaja Val »

Joukkue saapui hel...tin pitkien ja hitaiden kilometrien jälkeen majoituspaikkaan, joka sijaitsee noin 40km päässä onkiareenasta. Kävimme haistelemassa onkiaareen tunnelmaa ja paikalle sattui toiset mitalisuosikit eli Englannin Barnsley Blacks. Keli on aika murhaa, 30 astetta lämmintä.
Ennakkotietojen mukaan kala on 95% lahnaa ja onginta tapahtuu partilla ja kelalla, josta viimeksi mainittu näyttelee todennäköiseti pääosaa. Tänään joukkue rakenteli alustavat kelavehkeet valmiiksi ja tekniikaksi valittiin slider vaikka vettä on vain n. 2,5m kelaonkietäisyydellä. Perustelu tälle on tow, eli virta joka tälläiseen tekojärveen yleensä muodostuu kun tuulee tarpeeksi kauan samasta suunnasta ja muutenkin luvannut tuulista keliä. Slider jarruttaa onkilaitteen menoa kuitenkin jonkin verran paremmin kuin waggler ja on ennenkaikkea helppoheittoisempi.
Yritetään laittaa matkan varrelta vähän raporttia miten menee jos porukkaa kiinnostaa, eli mielenkiinnon saa ilmaista :)
VIII
toni89
Viestit: 76
Liittynyt: Ke Elo 18, 2010 10:28 am
Paikkakunta: tervakoski

Re: Seurajoukkueiden MM2023, Kluczborg, Puola

Viesti Kirjoittaja toni89 »

Hienoa että tännekin joku päivittää jotain.😃 Eikä pelkästään some paikkoihin. Tsemppiä kisoihin
Tommi
Viestit: 157
Liittynyt: La Joulu 29, 2012 10:19 am

Re: Seurajoukkueiden MM2023, Kluczborg, Puola

Viesti Kirjoittaja Tommi »

Ainahan se hienoa kuunnella itse kävijöiltäkin tietoa kisasta ja kilpailupaikasta. Käytetyt välineistöt ja rigit aina kiinnostaa, varsinkin näissä hieman eksoottisimmissa välineistöissä kuten slider jne. Tsemppia treeneihin ja kisaan.
Avatar
Val
Viestit: 2110
Liittynyt: Su Huhti 09, 2006 4:08 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Seurajoukkueiden MM2023, Kluczborg, Puola

Viesti Kirjoittaja Val »

Pari päivää ongittu, ja vaikeeta on. Päälajina on oletettu pieni lahna, mutta seuraavia muita kaloja on myös saatu: Särki, sorva, toutain, suutari, kuha, kiiski, ahven, ruohokarppi, peilikarppi ja pasuri (tai hybridi). Areenalta on saatu lisäksi mm. sampi ja vimpa. Eli lajikirjo on aikas runsas, ottaen huomioon, että järvi on kohtuu pieni.
Kala tuntuu olevan pääosin irti pohjasta ja slider painavalla alapäällä ei ole optimi, varsinkaan jos olosuhteet sallii kevyemmällä rigillä onkimisen. Tänään kala oli pakkaantunut jo lähemmäksi rantaa ja mahdollisesti menee pääsääntöisesti parttihommiksi, ainakin jollain sektoreilla. Liimin määrää on vähennetty ja näyttäisi, että sitä pitää edelleen vähentää.

Maanantaina oltiin C-sektorissa ja arvioidut painot (sumppua ei saa reeneissä käyttää, vaan kalat tulee palauttaa vesistöön välittömästi) 1 - 5 kg.
Tänään oltiin A-sektorin reunassa ja alkuun tuli hyvin kalaa, mutta kalansaanti hiipui kun erä eteni. Tiistain tulokset arvioidusti 2,5 - 7 kg.
VIII
jarmoh.
Viestit: 177
Liittynyt: Pe Tammi 19, 2007 7:00 pm
Paikkakunta: lempäälä

Re: Seurajoukkueiden MM2023, Kluczborg, Puola

Viesti Kirjoittaja jarmoh. »

Kiitos Ville, kun jaksat vielä treenin päälle pistää muutamia riviä hyvää infoa kilpailutilanteesta💪💪

Meneekö wagler oikeasti liian lujaa?
Sliderin painotus pidemmällä hännällä?

Minulle heräsi nämä ajatukset, mutta te tiedätte paikan päällä paremmin.
Jarmo Heinonen
Vastaa Viestiin