Uusi kalastustapa osta laiva

Pilkintä ja onginta palstoille sopimaton keskustelu tänne.

Valvojat: Harri, Jarski, Olli

Harppa
Sippoli
Viestit: 589
Liittynyt: Pe Marras 11, 2005 4:06 pm
Paikkakunta: Kuusankoski

Uusi kalastustapa osta laiva

Viesti Kirjoittaja Harppa »

:D :D Laivan runnoma kalaparvi hämmensi Kaivopuistossa
julkaistu tänään klo 14:17, päivitetty tänään klo 17:32
Kuva


Kuva: YLE
Helsingissä herätti sunnuntaina hämmennystä Kaivopuiston rantaan ajautunut suuri kuolleiden kalojen parvi. Suomen ympäristökeskuksen mukaan kyse oli lahnaparvesta, joka oli jäänyt laivan potkurien runnomaksi.

Paikalle saapuivat sekä pelastuslaitoksen eläinpelastusyksikkö että ympäristökeskuksen tutkija.

Kaloista ehdittiin ottaa näytteitä, mutta ympäristökeskuksen viestintäjohtajan Kirsi Norroksen mukaan kalojen kuolinsyyksi todettiin pian joutuminen potkurien runnomaksi. Hän sanoo, ettei joukkokuolema aiheuta ympäristökeskuksessa suurempia toimenpiteitä, koska kyseessä ei ole ympäristöonnettomuus.

Ympäristöonnettomuuden mahdollisuus on suljettu kokonaan pois.

- Se on helppo sulkea pois siksi, että jos olisi tapahtunut esim. joku myrkyllinen päästö, tässä olisi kuolleena kaikkia niitä kalalajeja, joita tässä lahdella esiintyy. Tästä pitäisi löytyä siis ainakin kymmentä lajia eri kokoisia kaloja. Nyt tässä on samankokoista lahnaa, jotka on kulkenut yhdessä parvessa, perustelee limnologi Seppo Knuuttila Suomen ympäristökeskuksesta.

Ympäristökeskuksen arvion mukaan kuolleita kaloja oli satoja, mahdollisesti tuhansia. Kalat havaittiin rannassa Café Ursulan lähistöllä.

Asiasta kertoi ensimmäisenä MTV3.

YLE Uutiset
:P :P
Terveppä terve.