Video Norjan kalastuksesta

Pilkintä ja onginta palstoille sopimaton keskustelu tänne.

Valvojat: Harri, Jarski, Olli

Ahokas
Viestit: 1
Liittynyt: Ma Elo 04, 2014 9:52 am

Video Norjan kalastuksesta

Viesti Kirjoittaja Ahokas »

Isoja kaloja ja katkenneita siimoja. Uskomaton reissu Norjassa. Huh huh

Video
http://youtu.be/NXeQtcpMLtk

Peukuttakaa jos tykkäätte niin teen lisää näitä videoita
Liitteet
sEI – Kopio.jpg
sEI – Kopio.jpg (19.35 KiB) Katsottu 4088 kertaa
peksu
Viestit: 930
Liittynyt: Ke Heinä 04, 2007 5:25 pm
Paikkakunta: Pirkkala

Re: Video Norjan kalastuksesta

Viesti Kirjoittaja peksu »

:arrow: Itselläni herää pikkusen kyseenalainen kuva noista norjan pallaksista vaikkakin vidolla yksi laskettiin takaisin niin suurinosa suomalaistenkin saamista pallaksista listitään surutta ja erityisesti suuret yksilöt.Kotimaassa vikistään jostain kuhan pienenemisesta,taimenen ahdingosta ja verkkokalastuksen saatanallisuudesta mutta itse ajetaan pääpunaisena norjaan tappamaan äärimmäisen uhanalaista kalaa joka uhanalaisuusluokituksessa on jopa vaarantuneempi kuin aasian tiikeri.

Kukaaan tervejärkinen ei kehtaisi esitellä veristä tiikerin raatoa missään julkisuudessa.Pallaksia marliineja lohia ja muita vaarassaolevia lajeja kuitenkin kehdataan raatoina esitellä.Itämerelläkin lohenpyyntäjiä syytetään ylikalastuksesta mutta jokeen nousevia tai jo nousseita kutuunvalmistuvia kaloja tapetaan kilpaa kokoon ja sukupuoleen katsomatta.Saalistilastot kertoo karua kieltä uistelukisojen tapetuista kalakuormista jotka mätänevät lämpimässä käsiin, saaliit on yhdessä yössä suurempia kuin verkkoporukan roaksi pyydetty saalis 5 vuodessa.Kuhia revitään häävuoteesta opeilla joita laajasti markkinoidaan esim kalamieslehdessäkin.
Eikös se kestävä kalastus koskenutkaan urheilukalastusta lainkaan???????
Sairainpana itsekeskeisyyden ilmentymänä urheilukalastus piireissä taimenia paapotaan kuin ne olisi jotain erityislaatuista ja laaditaan sellaset säännöt että ne käytännössä estää moninpaikoin lähiruoan kestävän tuottamisen tyystin muillakalalajeilla ja nekin veroeurot/työt valuu sitten norjankassilohiin jotka tikittävinä aikapommeina kylvävät viruksia ja loisia uhanalaisiin lohikantoihin esim Tenoon.
Taimen on maapallon laajimmalle levinnyt eläin laji ja on vain yksi manner missä niitä ei tavata lainkaan ja se on etelänapamanner silti se on saanut jonkin erityis aseman paapomisessa ja tuskin ketään huolestuttaa kuinka käy esim mutujen jos ne sattuvat katoamaan lähivesistä mutta se keinotekoinen taimenkanta ai että se on tärkeä.Kuka olisi valmis lähtemään porukalla kunnostamaan haukien kutupaikkaa jos ne jostakin syystä olisi katoamassa lähijärvestä/merestä,niinpä ei kukaan.Kyseessä on kuitenkin avain laji suomalais järvibiotoopissa.

Minulla on tietystikkin omalehmä ojassa mutta jokainen terveellä järjellä varustettu huomaa ristiriidan joita kalastukseen liittyy.Minun lompakostani taimenet ei ole kuitenkaan pois,niitä koitan aina valtellä.
Ongelmat olis varmasti ratkaistavissa mutta tahtoa ei ole.Loppu tulokset voisi olla hyviä ja auttaa eliölajeja kapenevassamaailmassa selviämään ja tuoda paikallisille kipeästi kaivattuja tuloja ja kalaruoan ystäville miellyttäviä ruokaelämyksiä,CR kalastajalle kelan narinaa ja jännitystä mutta tahtoa ei ole.
On aina kiva kieltää jotain muilta kuhan se ei koske itseä mitenkään
Syy on jossain muualla ja kaksinaismoralismi jyrää

Peksulla on asiaa osio lopettaa taas vautoomisen, pyyhkii kuolan suupielesta ja rauhoituu,toistaiseksi.
peksu
jarmoh.
Viestit: 173
Liittynyt: Pe Tammi 19, 2007 7:00 pm
Paikkakunta: lempäälä

Re: Video Norjan kalastuksesta

Viesti Kirjoittaja jarmoh. »

Jepp, jepp.

Peksu oli taas ehkä jonkun taikajuomalaatikon löytänyt emännän piilottamana jotain varaston alta, kun oli noin avautunut :P

OK. Ymmärrän täysin, minkä takia verkkomiesten ja vapamiesten välejä ahdistaa. Peksu tietää kannan molemmilta puolilta. Vannoutunut kilpakalastaja, MM- kilpaonkimies ja morripilkkijä, mutta "harrastaa puoliammatikseen myös verkkopyyntiä." Minä ymmärrän molempia ja monimuotoisen kalastamiseen takia molempia tarvitaan.

OK. Peksun mielestä ruoalla ei leikitä. Saalis käyttöön. Toki pienet aina takaisin, jos kalakanta ei ole muuten liian tiheä. Roskakalaa tulee myös verkolla pois, kun sulkavia ei kukaan muuten poista.

En ymmärrä, onko sitten väärin kalastaa jäämeren kaloja, samalla tavalla kuten me pilkimme ahvenia - valitaan parhaat ruokakalat ja loput vapautetaan.
( Minulla ei ole kokemusta/ tietoa, miten nämä kyseiset syvästä nostetut kalat selviävät vapautuksesta takaisin.)

Meillä on sama alkukantainen tarve saada saalista, kuin jo esi-isillämme käpysotien aikaan. Nälkä, ei vain erään ole ainoa syy ajaa meitä erälle.

Mielestäni kaikki kalastajat mahtuu vesille. Kun kalaa ei tapeta tappamisen ilosta, vaan C&R toimii liikojen kalansaaliiden kanssa. Eräksi otetaan vain se, mitä saadaan käytettyä, mutta ei kaloja saa rääkätä turhaankaan.

Kaikille kireitä siimoja - ei naamoja
Jarmo Heinonen
Vastaa Viestiin